mr. A.J. vd Velden

Advocaat
06 11 88 77 30

noorannemarie_zwwchrisvanhoutswAnnemarie van der Velden is sinds 2008 werkzaam als strafrechtadvocaat. Zij was daarvoor werkzaam als docent strafrecht aan de Universiteit Leiden. In 2015 is zij samen met Noor Luns gestart met Luns • Van der Velden Advocaten, een kantoor dat zich vrijwel uitsluitend richt op de behandeling van strafzaken.

mr. Van der Velden heeft een volledige strafrechtelijke praktijk waarbinnen ze zich zowel met commune strafzaken (diefstal, mishandeling, fraude, mensenhandel, moord en doodslag); opiumwetzaken als met jeugd(straf)zaken en het psychiatrisch patiëntenrecht bezighoudt. Sinds 2018 heeft zij zich ook gespecialiseerd in het bijstaan van slachtoffers in (ernstige) strafzaken en is lid van de Stichting Landelijk Advocaten Netwerk Gewelds- en Zeden Slachtoffers (LANGZS). Van der Velden staat ook cliënten bij in overleveringszaken.

Mr. Van der Velden heeft onder meer opgetreden in de Schipholbrandzaak waarin de Hoge Raad destijds het arrest van het Gerechtshof Amsterdam vernietigde en bepaalde dat het proces van de zaak moest worden overgedaan. Mr. Van der Velden is tevens werkzaam als auteur van Tekst & Commentaar Strafrecht.

Mr. Van der Velden staat ook psychiatrisch patiënten bij in zaken waarin het gaat om gedwongen opnames, zij is lid van de Vpan,  vpan.nu.

 

**** JANUARI 2018 GENOMINEERD BESTE ADVOCAAT VAN NEDERLAND ****