Mr. M.L. Firet

Advocaat
06 23 23 45 35

Marieke Firet is begin 2020 in dienst getreden als juridisch medewerker bij Luns Van der Velden Advocaten. Kort daarna is zij beëdigd en sindsdien is zij hier werkzaam als advocaat. 

Voorafgaand aan haar werk als advocaat heeft zij enkele jaren gewerkt als senior parketsecretaris bij het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie. Hier behandelde zij grote fraudezaken en legde zij zich onder meer toe op het gebied van cybercrime. Zij weet daardoor goed hoe het onderzoek van een strafzaak wordt opgebouwd.

Zij is afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht en heeft zowel haar mastertitel behaald in het strafrecht als in het privaatrecht. Tijdens haar studie heeft zij zich voornamelijk toegelegd op het strafrecht, onder meer door stages en werkervaring op (middel)grote advocatenkantoren.

Mr. Firet behandelt voornamelijk commune strafzaken maar door haar achtergrond kunt u ook bij haar terecht voor zaken binnen het financieel-economisch strafrecht. Zij behartigt de belangen van haar cliënt zo goed mogelijk en heeft bij de behandeling van een zaak altijd oog voor de persoon achter de zaak.