mr. A.J. vd Velden

Advocaat
06 11 88 77 30

noorannemarie_zwwchrisvanhoutswAnnemarie van der Velden was voorheen werkzaam als docent strafrecht aan de Universiteit Leiden. In 2008 heeft zij de overstap gemaakt naar de strafrechtadvocatuur. Zij heeft vanaf die tijd een volledige strafrechtelijke praktijk waarbinnen ze zich zowel met commune strafzaken (diefstal, mishandeling, fraude, mensenhandel, moord en doodslag); opiumwetzaken als met jeugd(straf)zaken en het psychiatrisch patiëntenrecht bezighoudt.

In 2015 is zij samen met Noor Luns gestart met Luns • Van der Velden Advocaten, een kantoor dat zich vrijwel uitsluitend richt op de behandeling van strafzaken.

Mr. Van der Velden heeft onder meer opgetreden in de Schipholbrandzaak waarin de Hoge Raad destijds het arrest van het Gerechtshof Amsterdam vernietigde en bepaalde dat het proces van de zaak moest worden overgedaan.
Mr. Van der Velden is tevens werkzaam als auteur van Tekst & Commentaar Strafrecht en actief lid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten. Tot slot is zij werkzaam als beklagrechter in het Tuchtcollege van de Nederlandse Draf- en Rensport.

 

**** JANUARI 2018 GENOMINEERD BESTE ADVOCAAT VAN NEDERLAND ****